Általános Szerződési Feltételek

Általános Szerződési Feltételek

A webáruházban szereplő árak forintban értendőek. Nem tartalmazzák a házhoz szállítás díját. Külön csomagolási költséget nem számítunk fel.
 

Az internetes webáruházban lévő terméknél feltüntetett képek nem minden esetben adják vissza a termék pontos színét.A megrendelések feldolgozása és kiszállítása hétköznapokon történik. A megrendelések feldolgozása munkanapokon 9-18 óra között zajlik. A megrendelés leadására megjelölt időponton kívül is van lehetőség a megrendelések leadására. Amennyiben az a munkaidő lejárta után történik, az azt követő munkanapon kerül feldolgozásra. Az online vásárláshoz a következőket kell tennie: a webáruházunkba való vásárlás előfeltétele a vásárló regisztrálása. Pontos adatainak felvétele azért szükségszerű és elkerülhetetlen, mert ezek alapján tudjuk azonosítani megrendelésüket, és természetesen címük alapján küldhetjük csak a terméket.

A regisztrációhoz és rendeléshez szükséges adatok

 • Egyedi felhasználói név;
 • Egyedi és érvényes e-mail cím;
 • A felhasználó neve;
 • Számlázási név,
 • Számlázási cím, melyre a számlát kiállítjuk
 • Élő, és érvényes magyarországi mobiltelefonszám;
 • Szállítási név, amennyiben különbözik a számlázási címtől,
 • Szállítási cím, amennyiben különbözik a számlázási címtől,
 • Szállítással kapcsolatos kapcsolattartó telefonszáma (érvényes magyarországi mobiltelefonszám), amennyiben különbözik a megrendelőtől.

 

A "Kosár" gombbal beteheti a kívánt árut a "kosárba". A kosár arra szolgál, hogy itt gyűjtse a megrendelni kívánt termékeket, és láthassa, mennyi a várható összes költsége. A kosárból véglegesítheti a rendelését a "Pénztár" gombbal. Ott 2 lépésben(név-cím, szállítási mód és fizetési mód megadásával) véglegesítheti a megrendelést. A rendelés lezárásáig bármikor visszaléphet, bármilyen adatot, terméket, címet, fizetési-szállítási módot módosíthat.

A 2001. évi CVIII. törvény értelmében a megrendelés leadásakor a megrendelő felé azonnal értesítést küld a webáruház szoftvere a rendelés felvételének tényéről. A megrendelés leadását követő 48 órán belül eladó megküldi a megrendelő részére elektronikusan a rendelés elfogadását, vagy készlethiány esetleg egyéb okok miatt az elutasítását. Részben történő teljesítés kizárólag a megrendelővel történő előzetes egyeztetést követően teszünk.

Szállítási módok.

 • postai utánvétellel
 • postai csomagküldés, utalásos fizetés esetén
 • személyes átvétel Budapesten, akár házhoz szállítva is

 

A kiszállítás díjai:

Postacsomag 1690 Ft
 

Túlméretes csomagok (70 cm feletti) esetén pl: poszterek, a szállítási díj: 1990-2890 Ft között a súlytól és mérettől függően.

Helyszíni átvételkor természetesen semmilyen költség nincs.

A küldemény átvételekor a kézbesítő jelenlétében ellenőrizze annak sértetlenségét.

 

Sérült csomagot ne vegyen át!

Amennyiben bármilyen problémát tapasztal, úgy erről vetessen fel jegyzőkönyvet és a terméke(ke)t ne vegye át!

 

Utólag jegyzőkönyv nélküli reklamációt nem áll módunkban elfogadni

Utánvétellel történő megrendelés esetében az ár megtérítése az átvétel pillanatában történik.

 

A számlát és a termékhez kapcsolódó használati útmutatót, egyéb információs anyagot a csomagban mellékeljük.

Átutalásos fizetés esetén e-mail-ben külön értesítést kap, a végösszegről, a bankszámlaszámról és a termék várható szállítási idejéről.

Ekkor a jelzett összeget,( a termék árát és szállítási költséget) át kell utalni a megadott számla számra.

Webáruházunk megrendeléseinek kiszállítását a Magyar Posta Zrt végzi hétköznapokon 8-17 óra közt.

 

Amennyiben ebben az időszakban nem tartózkodik otthon szállítási címként a munkahelyét is megadhatja (ha van rá lehetőség)

A Posta kétszeri kézbesítést kísérel meg, ha sikertelen értesítőt hagy és a helyileg illetékes postahivatalnál letétbe helyezi a csomagot.

Ott még 8 napig őrzik ez időn belül tudja átvenni. Utána visszakézbesítésre kerül a csomag.


Kizárólag abban az esetben rendelje meg a kívánt terméket, ha annak kézbesítésekkor ki tudja fizetni a vételárát.

Az át nem vett és visszaküldött csomag szállítási és visszaszállítási költségét a megrendelőre terheljük.

 

A termék újraküldését kizárólag a csomag ellenértékének az előre történő átutalása esetén áll módunkban újraküldeni.

Garancia, szavatosság.

Webáruházunk kínálatában nincs a 151/2003 Korm. Rendelet hatálya alá tartozó tartós fogyasztási cikk így jótállásra kötelezett termék se.

A forgalmazott termékeinkre 2003. szeptember 1-jén hatályba lépett, a fogyasztói szerződés keretében érvényesített szavatossági és jótállási igények intézéséről szóló 49/2003. (VII.30.) GKM rendelet vonatkozik, amely a jogérvényesítés eljárási rendjét határozza meg, az anyagi jogot a Ptk. adja.

A jogszabályi definíció szerint a kötelezett hibásan teljesít, ha a szolgáltatott dolog a teljesítés időpontjában nem felel meg a jogszabályban vagy a szerződésben meghatározott tulajdonságoknak. Ez azt jelenti, hogy a meghibásodás oka nem a termék rendeltetésellenes használata, hanem olyan körülmény, amely az áruban már a vásárláskor is benne volt (ún. rejtett hiba). Fontos, hogy amennyiben a vevő a vásárlás időpontjában ismerte a hibát vagy ismernie kellett, vagy a hiba a vevő által adott anyag hibájára vezethető vissza, akkor szavatossági igénnyel nem léphet fel.
Mindenekelőtt a kötelezett a fogyasztó kifogásáról jegyzőkönyvet köteles felvenni, amelyen rögzítenie kell a vásárlás tényét, illetőleg a kifogás beazonosításához szükséges adatokat, továbbá amennyiben a kifogást a fogyasztó igényétől eltérően rendezi, ennek indokát is.

Kérjük, ha átvételkor vagy a rendeltetés szerű használat során hibát sérülést észlel, haladéktalanul értesítsen minket az info.mestertapeta@gmail.com e-mail címen. Adja meg a hibás termék azonosításához szükséges adatokat (név cikkszám, szín) mikor vásárolta és a hiba leírását. Ha esetleg mindjárt fényképet is tud küldeni róla az egyszerűsíti és meggyorsíthatja az eljárást.

Elállási jog gyakorlása

 • A vevő jogosult a megrendelést követően, de még a kiszállítást megelőzően a vásárlástól elállni. Ezt az igényét jelezheti az  „info.mestertapeta@gmail.com      ” e-mail-en vagy telefonon. Ebben az esetben a vevőt semmilyen költségviselés nem terheli.
 • A vevő az áru átvételét követő 8 munkanapon belül indoklás nélkül elállhat a vásárlástól. Ezen elállási szándékot 8 munkanapon belül írásban célszerű jelezni  az info.mestertapeta@gmail.com  email címen, de megtehető telefonon, vagy postai levélben is. Levél esetében mindenképp ajánlott levélként adja fel, úgy tudja igazolni a feladás napját.
 • A terméket postai úton vagy futárszolgálattal juttassa vissza vállalkozásunkhoz. Kérjük, ügyeljen a gondos csomagolásra, hogy a termék ne sérülhessen. A termék visszajuttatásának költségei a vásárlót terhelik, portósan (utánvétellel) feladott csomagot nem áll módunkban átvenni.
 • A csomag cégünkhöz történő beérkezést követően videokamerával rögzítésre kerül a kibontása, illetve a visszaküldött termék megvizsgálása. Erre a későbbiekben felmerülő esetleges félreértések elkerülése miatt van szükség. (Például a visszaküldött termék sérült, vagy hiányos volt)
 • Az eladó köteles a vevő által már kifizetett vételárat az áru visszaszolgáltatását követő harminc napon belül visszatéríteni a vevő által kért bankszámlára.
 • A vállalkozás azonban követelheti az áru nem rendeltetésszerű használatából eredő kárának megtérítését.

Fogyasztóvédelem

A fogyasztóvédelemmel kapcsolatos jogszabályok és információk a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság (www.nfh.hu) honlapján elérhetők.

Az itt nem szabályozott kérdésekben a Polgári Törvénykönyv, valamint a távollévők között kötött szerződésekről szóló 17/1999.(II.S.) Korm. számú rendelet szabályai az irányadóak

Felelősség korlátozása:

A vállalkozó nem felelős az esetleges károkért az alábbi esetekben:

- Olyan működési hiba esetén, amely meggátolja megrendelőt, hogy csatlakozzon a  vállalkozó Mester Tapéta weboldalára, ott megrendelést adjon le.
- A megrendelő számítógépének bármilyen hardver- vagy szoftverhibájából bekövetkező meghibásodásért, vagy az internet csatlakozás megszakadása miatti károkért.
Az Internet kapcsolatból, illetve az adatbázis kapcsolatban (pl.: karbantartás miatt) bekövetkező hibákból adódó károkért felelősséget nem vállalunk. Fenntartjuk a jogot az akciós és az egyéb árak megváltoztatására, illetve az akciók előzetes figyelmeztetés nélküli megszüntetésére.  A fentiekből adódó mindennemű kártérítést elutasítjuk.

Illetékes bíróság

A szerződéses viszonyból származó valamennyi jogvita tekintetében a felek kikötik és alávetik magukat a Mester Tapéta Webáruház székhelye szerinti Bíróságnak.

 

Powered: By Beboo
Mester Tapéta © 2019